Як застосовувати катери "Safe Boat 27" навчали українських прикордонників інструктори Берегової охорони США (фото)

7 червня військовослужбовці 10-го окремого загону оперативного реагування "ДОЗОР" отримали від американських інструкторів сертифікати про проходження навчально-тренувального курсу "Small Boat Operations".

Під час навчання спецназівці загону за допомогою американських фахівців - представників Берегової охорони США, вчилися керувати катерами "Safe Boat 27". Ці плавзасоби Держприкордонслужба отримала за сприяння посольства США в Україні, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Тактико-технічні характеристики й ефективне застосування цих катерів в охороні державного кордону. Склад суднокоманд разом із американськими колегами засвоїв не тільки теорію, а й отримав навички в управлінні швидкісними катерами. Бійці на практиці відпрацювали елементи рятувальних і штурмових операцій, а також вирішення нестандартних ситуацій на воді.

Навички використання й експлуатації катерів "Safe Boat 27" військовослужбовці "Дозор" продемонстрували сьогодні в Києві на Дніпрі. Крім умінь із управління плавзасобами, спецназівці показали доставку і висадку оперативних спецгруп і інші операції, які необхідні для охорони державного кордону.

Слід зазначити, що ця модифікація катерів може використовуватися як для патрулювання, так і для рейдів-штурмових цілей. Кількість суднокоманди катера становить 4 військовослужбовці. Однак, у разі необхідності, для виконання поставлених завдань на ньому можуть розміщуватися до 20 бійців десанту зі спорядженням.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...