"Якщо ми сміємося, ми не здаємося": Полонені Кремлем українські моряки передали вітання Зеленському (відео)

22 травня російський суд відмовив восьми українцям у зміні запобіжного заходу.

Сьогодні до московського міського суду доставили ще дві четвірки наших військовополонених моряків, адвокати яких оскаржували продовження арешту до 24 липня та утримання у СІЗО "Лефортово", передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

До обіду суд виніс рішення щодо Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Андрія Шевченка, а по обіді - Дениса Гриценка, В’ячеслава Зинченка, Михайла Власюка та Андрія Драча.

Українці поводились мужньо, багато посміхались, ні на що не скаржились і через адвокатів передали вітання своїм рідним, адже останнім часом до них не доходять листи. Але ж вітання вони передали ні тільки близьким: "Хлопці передали привіт Зеленському, прямо так і сказали: "Передайте вітання Зеленському". Хлопці весь процес сміялися, бо там дійсно все це смішно, і ніби як у Зеленського є слоган, "якщо ми сміємося, ми не здаємося"", - передала адвокат Володимира Терещенка Анастасія Саморукова.

Засідання відбувались у закритому режимі. Військові відмовились давати свідчення, посилаючись на Женевську конвенцію про статус військовополонених. Рішення суду звісно було прогнозованим - утримання українській військових визнано таким, що відповідає російському законодавству. Їх залишили за гратами.
"Без установки зверху будь-яких рішень у цій справі суд ухвалити не може. Вони самі підневільні люди. Жодної незалежності та неупередженості в цій справі немає", - запевняє адвокат Сергїя Попова Гаджі Алієв.
Хлопців підтримати прибули дипломати країн ЄС, українські консули і небайдужі росіяни. 27 травня до суду мають доставити ще дві четвірки наших військових.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...