"Якщо українці довірятимуть владі, сепаратизм буде неможливим", - політолог

Маємо дуже слабкі інституції, в які не вірять навіть наші громадяни. Це - один з найбільших викликів перед Україною.

Костянтин Батозський

Про це заявив політолог Костянтин Батозський, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Люди не довіряють поліції, не спішать звертатись до лікарень, обходять стороною суди. Маємо зосередитись на внутрішніх реформах. Бо це робить населення лояльним до держави. Якщо ця влада дійсно подарує людям державу у смартфоні, спрощення процедур, подолає корупцію та припинить свавілля правоохоронних та судових органів — будь-який сепаратизм буде неможливим", - вважає експерт.

За його словами дуже важливо не забувати скільки українців живе у світі. "Скільки з нас є заробітчанами і перебувають за кордоном. Ми забули про цю категорію. Це не просто громадяни — це інвестори. Приносять у державу більше грошей, ніж всі іноземні інвестиції. Маємо підтримувати цих людей. Вони замістили державу в тих областях, де вона була неспроможною. На них тримається розвиток західних територій. Вони інвестують в будівництво, починають маленькі бізнеси, витрачають свої гроші тут. Тому потребують особливого ставлення, мають відчути себе важливою частиною нашого життя.

Також маємо звернути погляд на діаспору. Кожна нова влада намагається побудувати з нею відносини, і кожного разу емігранти в ній розчаровуються. Маємо покликати діаспору в Україну, бо потребуємо їх інвестицій на сході, в освіті, технологіях. Маємо показати, що Україна - не тільки прірва для зникнення грошей, а працююча машина", - додає політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...