"Якщо вже скорочувати кількість депутатів, то до 30 осіб", - екссекретар Київради

У нинішній редакції законопроєкту "Про столицю" пропонують скоротити кількість депутатів Київської міської ради до 80, але це "напівзаходи", заявив колишній секретар Київради і заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков.

Кількість депутатів Київської міської ради можна скоротити до 30 осіб, заявив юрист, колишній секретар Київради і заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Я був співавтором законопроєкту змін у законопроєкт про столицю – місто Київ, який було зареєстровано за підписом [колишнього віцеспікера Верховної Ради] Оксани Сироїд ще під час минулої каденції. Це був революційний законопроєкт, де ми також прописали, що в міськраді має бути приблизно 30 депутатів. Причому професійних депутатів, які ходять на роботу щодня і перебувають на утриманні міського бюджету, за аналогією з парламентом", – сказав Резніков.

За його словами, у нинішній редакції законопроєкту "Про столицю" пропонують скоротити кількість депутатів Київради до 80. "Але це несерйозно. Якщо скорочувати, то скорочувати. У нас виходило приблизно 30 депутатів, тому що ми відштовхувалися від кількості населення на одного депутата. Це 110–120 тис. осіб. Розумна представницька пропорція. І вони мають ходити в Київраду, як на роботу. Тоді ми унеможливимо потрапляння у представницький орган забудовників, бізнесменів тощо, заощадимо і зведемо до мінімуму політизацію в міській раді. А політичні партії нехай депутатів підтримують, виховують, захищають, займаються легальним лобізмом, як це роблять у цивілізованому світі. Наприклад, у Торонто 25 депутатів у міськраді. Чому в нас це вважають ненормальним?" – додав Резніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...