"Якщо ЗСУ відійдуть від Петрівського, бойовики повернуться на свої позиції", - екскомандир 93-ї ОМБр

Уу разі розведення сил бойовики зможуть контролювати місцевість з висот біля Петрівського.

Якщо українські військові відійдуть від Петрівського Донецької області, то бойовики повернуться на свої колишні добре обладнані позиції в цьому районі. Про це сказав екскомандир 93-ї бригади Збройних сил України Сергій Плахотник, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

Плахотник зазначив, що категорично проти розведення військ. “На позиціях, які зараз збираються залишити, я втратив чотирьох своїх людей. Якщо ми відійдемо від Петрівського, то втратимо не просто шматок української землі, але і місце, в яке було вкладено багато сил, нервів, здоров’я і крові. Хлопці туди вклали багато праці, щоб обладнати позиції. Гаразд, якщо б ми вийшли на державний кордон, можна було б розвести війська для зняття напруги. Ми своїх відводимо, Росія – своїх. Але якщо нам доведеться залишити частину Водяного, Пісок, Мар’їнки і Красногорівки – це неприйнятно”, – сказав він, додавши, що навпаки, потрібно прикласти всі сили для повернення цих територій.

За словами екс-командира 93-ї бригади, у разі розведення сил бойовики зможуть контролювати місцевість з висот біля Петрівського. “На позиціях західніше від Петрівського моя бригада стояла трохи більше року тому. Прозвучали такі тези, що ось ми, мовляв, приїдемо і поговоримо з місцевими жителями. Але як вони збираються це зробити? Влада, схоже, не в курсі, що Петрівське знаходиться на окупованій території. Розведення військ раніше проходило від Вікторівки – з військової точки зору це село ніякої цінності не представляє. Той, хто туди зайде, потрапить у капкан”, – заявив він.

А зараз, як зазначив Плахотник, якщо ЗСУ залишать позиції, бойовики підуть з “сірої зони” і повернуться на свої колишні добре обладнані позиції в районі Петрівського. “Окрім того, південніше й північніше від нього є висоти. І навіть якщо наші хлопці відійдуть на 1 км убік, завдяки цим висотам бойовики зможуть повністю контролювати місцевість. Тоді жодних позитивних результатів у нас там, зрозуміло, не буде. За фактом вийде так, що ми відходимо й віддаємо свою територію, а сепари практично нічого не втрачають”, – сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...