Японія анонсувала доставку в Україну препарату, який може допомогти у лікуванні коронавірусу

Японська сторона була готова ще пів року тому передати Україні експериментальний препарат.

Експериментальний японський препарат фавіпіравір (авіган), який може допомогти у лікуванні коронавірусу, найближчим часом надійде до України. Про це розповів посол Японії в Україні Такаші Кураі, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«Ми дуже тішимося тим, що Кабмін нарешті прийняв офіційне рішення щодо отримання препаратів, які мають загальну назву фавіпіравір. Японська сторона була готова вже пів року тому, тож ми зможемо надіслати їх до України найближчим часом, як тільки буде відповідне доручення уряду України для посольства в Токіо та відбудеться обмін необхідними документами з МЗС Японії», - розповів Кураі.

За його словами, Україні буде надано 12 200 таблеток. «У порівнянні з іншими країнами, які звернулися по препарат, це багато. І я сердечно молюся, щоб коронавірусна епідемія в Україні якомога скоріше завершилася», – зазначив посол.

Водночас він наголосив, що фавіпіравір у Японії ще офіційно не визнано ліками проти Covid-19. «Ми безкоштовно надаємо фавіпіравір країнам, які готові разом проводити це клінічне випробування й надавати нам його результати… Ми вирішили надати його на прохання України, але не змушуємо брати участь у клінічному випробуванні. Ми поважаємо рішення України, тому просто чекали на її остаточний висновок», – підсумував дипломат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...