Японія далека і близька: Про що говорили Зеленський і Абе

Лідери держав обговорили японські інвестиції в інфраструктуру України, а також обговорили наболілі питання про ситуацію на Донбасі і досягненні миру в цьому регіоні.

Глава української держави Володимир Зеленський в перший день робочого візиту до Японії зустрівся з прем'єр-міністром країни Сіндзо Абе в Токіо, передають Патріоти України з посиланням на офіційне інтернет-представництво президента.

Глава держави подякував за послідовну політику Японії щодо підтримки України і невизнання спроби незаконної анексії Криму, збереженню санкцій проти Росії. "Я хочу подякувати вам особисто за незмінну позицію щодо територіальної цілісності і суверенітету України", - зазначив президент.

Володимир Зеленський розповів про ситуацію з безпекою на Донбасі, а також про останні зрушення в напрямку припинення війни і досягнення миру.

Сторони обговорили інвестиції Японії в розвиток інфраструктури України. Глава держави подякував за фінансову допомогу, яка з 2014 року досягла $ 1,8 млрд. "Ми зацікавлені в продовженні реалізації інфраструктурних проектів за підтримки Японії. Особливо вдячні Японії за пільговий кредит в майже $ 1 млрд на модернізацію Бортницької станції аерації. Сподіваємося, роботи розпочнуться вже на початку наступного року", - підкреслив президент.

Глава Української держави також подякував за пом'якшення з 1 січня 2018-го візового режиму для громадян України і підняв питання введення безвізового режиму для українців напередодні Олімпійських ігор 2020 року в Токіо.

Сіндзо Абе високо оцінив результати реформ, проведених в Україні, і запевнив, що Японія буде і надалі підтримувати нашу країну у впровадженні позитивних змін. Володимир Зеленський запросив прем'єр-міністра Японії відвідати Україну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...