Японія працює над принципово новим озброєнням: Що відомо

Ракета буде оснащена одним з двох типів бойових частин: проникаючою бронебійною і з безліччю формованих вибухом ударних ядер.

Міністр оборони Японії Томохіро Ямамото в своєму твіттері опублікував фотографії з відвіданого ним Дослідницького центру з авіаційних і ракетних технологій Сил самооборони в Токіо, на одну з яких потрапив макет перспективної гіперзвукової протикорабельної ракети. Її розробка ведеться під контролем Агентства по закупкам, технологіям і постачання (ATLA) міністерства оборони Японії, передають Патріоти України.

Ммакет виконаний в розрізі і демонструє основні вузли перспективного боєприпасу. Зокрема, чітко видно аеродинамічний обтічник, частину з бойовим зарядом, паливний бак, а також гібридний над- і гіперзвуковий прямоточний повітряно-реактивний двигун.
Розробка японської гіперзвукової протикорабельної ракети ведеться з 2019 року. Боєприпас буде виконаний двоступінчастим. Перший ступінь буде розганяти ракету до швидкості в 3 Маха. На цій швидкості буде включатися прямоточний двигун в надзвуковому режимі. Він буде розганяти боєприпас до 5 Махів і переходити в гіперзвуковий режим, в якому зможе забезпечувати швидкість польоту до 15 Махів.
Передбачається, що гіперзвукова ракета зможе виконувати польоти на великій висоті на гіперзвуковій швидкості і при цьому маневрувати, істотно ускладнюючи її перехоплення. Політ ракети до цілі буде здійснюватися комбінованою GPS і інерційною системами навігації.Макет гіперзвукової протикорабельної ракетиКрім того, за наведення боєприпасу відповідатимуть радіолокаційна і тепловізійна системи наведення. Ракета буде оснащена одним з двох типів бойових частин: проникаючою бронебійною і з безліччю формованих вибухом ударних ядер. Остання буде застосовуватися для ураження наземних цілей.
Інші подробиці про японську ракеті поки не розкриваються.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...