Явище побило всі рекорди: З Азовським морем трапилася катастрофа (відео)

У Таганрозькій затоці (Росія) Азовське море катастрофічно обміліло і практично перетворилося на пустелю.

Про екологічне лихо повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України. Трапилося це через сильні вітри. В результаті берегова лінія відсунулася углиб на кілька кілометрів.

За словами вчених, біду створили так звані нагінні вітри. Через них вода коливається біля берегів. В цьому році явище побило всі рекорди. Востаннє таке явище траплялося близько 40 років тому.

Крім того, у Ростовській області обміліла річка Дон, а піщана буря засипала Таганрог на чотири метри. "Рівень води різко зменшується через дії вітру. Відбувається так званий згін води. Коли воду вітром здуває, на деякий час і рівень води знижується. Це не якась незвичайна подія [...] У цьому нічого особливого немає, є моніторинг, є спостереження, яким вже кілька десятків років, вони показують, як часто може трапитися нагон або згін", – повідомив гідролог, фахівець з повеней Михайло Болгов.

У той же час в Таганрозі через сильні вітри і відлив почалися проблеми з водопостачанням. Вони тривають вже кілька днів.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...