Ідеально збереглася: Таємну могилу принцеси кельтів віком 2200 років знайшли вчені

Археологи виявили в Швейцарії незвичайне поховання кельтів епохи пізнього залізного віку.

Як стверджується, могила належить жінці, яка була представницею знаті і жила близько 2200 років тому, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Труну для померлої вирізали в стовбурі зрубаного дерева, при цьому до цих пір збереглася кора рослини. Про пошану жінці говорить те, що кельти поклали її в труну ошатною. Як зазначається, на трупі були шаль, красиве вовняне плаття, плащ з овчини, а також намисто з скляних і бурштинових намистин.На момент смерті особі було приблизно 40 років. Її кістки свідчать, що жінка практично ніколи не займалася фізичною працею. Підсумки аналізу зубів показали - жінка любила солодке і продукти, що містять багато крохмалю.

Варто відзначити - останки знайшли ще в березні 2017 року, коли почалося будівництво шкільного комплексу. Однак дані міждисциплінарного дослідження стали відомі тільки зараз.

В результаті фахівці змогли розповісти, що жінка жила в районі сучасного Цюріха. Застібка на її намисті говорила про те, що вона могла змінювати форму прикраси. Зокрема, знатна особа могла надягати різні підвіски з жовтих і синіх скляних і бурштинових намистин як один ланцюжок або навіть як брошку. Також жінка носила бронзові браслети та ланцюжок з підвісками. А кілька залізних застібок скріплювали її наряд.

Вчені розповіли, що кістки померлої виявили на відстані 80 метрів від могили кельтського воїна зі списом, мечем і щитом. Поховання останнього виявили ще в 1903 році.Археологи зробили припущення, що чоловік і жінка добре знали один одного, адже були поховані практично в один час.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...