"Є те, що підкуповує відразу і назавжди", - Казарін про українську столицю

У деяких міст є свій власний образ і внутрішній монолог.

В Україні є кілька міст із сильною міської ідентичністю: Львів, Одеса, Харків. У цьому ж списку – окуповані Севастополь і Донецьк. Їхні жителі, змінюючи місце проживання, все одно зберігають прив'язку до рідного міста. А якщо ти переїдеш туди – ці міста починають міняти тебе на свій лад. Про Київ як місце, яке підкуповує і водночас схоже на щелепу багатія, у своєму відеоблозі "Грані правди" розповів журналіст Павло Казарін, передають Патріоти України.

"Київ стоїть особняками. З одного боку, сюди постійно переїжджають люди з регіонів. А з іншого – Київ дозволяє приїжджим залишатися самими собою.

Київ прийнято лаяти і любити. Тим більше, що завжди знайдеться причина і для першого, і для другого.

Вулиці Києва схожі на щелепу багатія, який розорився. Ось рідний зуб – історична будівля. Поруч – теж рідний, але побитий часом. Слідом – радянська золота фікса зі скла і бетону. Потім – сучасна металокераміка. Дика еклектика. Згодом до неї звикаєш. Або, скоріше, змиряєшся.

Але є і те, що в Києві підкуповує відразу і назавжди. Розуміння того, що у цього міста є хребет. Він завжди реагує на те, що вважає несправедливим. Неправильним або помилковим. Його жителі вміють виходити на вулиці тоді, коли потрібно. Не всі. Але який сенс обертатися на "всіх"?

Так, тут будують висотки в історичних кварталах, тут проблеми з вивісками і трафіком. Пагорби стають прокляттям для велосипедистів, а бруківка – для авто. Проте журналіст впевнений: місто живе доти, доки здатне народжувати емоції і доки в нього хочеться повертатися".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...