"Єдиний вихід для білорусів - йти на вулиці", - Портников (відео)

Білоруська опозиція має готуватися до повалення режиму Лукашенка, спираючись не на формальні юридичні норми та інституції, що за умов відсутності демократії по суті є "муляжем", а виключно на народну ініціативу.

Про це заявив український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Про вибори (9 серпня - ред.) говорити не можна. Можна говорити тільки про одне - що буде після виборів", - зазначив він.

Сценарій майбутніх подій у Білорусі він бачить наступним чином: "Білоруси вийдуть на вулиці і буде білоруська Площа, яка може закінчитися тільки одним - відставкою Олександра Лукашенка, розпуском парламенту, переходом влади до тимчасово керівництва країни, можливо, спікер парламенту стане тимчасовим керівником, не має значення, і проведенням нових демократичних виборів".

"Це залежить від самих білорусів", - додав при цьому Портников.

На його думку, білоруський опозиції зараз слід не перейматися дотриманням юридичних процедур, які він назвав "муляжем", а заручитися якнайширшою підтримкою народу. "Це ж не демократія, це муляж. Іншого виходу не існує... Поки що ми можемо говорити тільки про одне - білоруська демократія можлива тільки як народна ініціатива. Сама білоруська держава існує виключно як інструмент обслуговування інтерсеів Олександра Лукашенка. Ніякого іншого вигляду вона не має", - наголосив Портников.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...