Єрмак підтвердив справжність листа Козака про припинення переговорів щодо Донбасу

30 липня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що заступник глави АП Росії Дмитро Козак написав лист про вихід Росії із переговорів щодо Донбасу на рівні радників.

Андрій ЄрмакГлава Офіса президента України Андрій Єрмак відреагував на заяву російського чиновника, передають Патріоти України:

"Очевидно, що ні в кого вже немає жодного сумніву в тому, що переговорний процес щодо питання Донбасу непростий. Він складний, в’язкий, але сьогодні його якісно переформатовано. Ми зайняли проактивну та більш жорстку позицію.

Треба чітко розуміти мотивацію всіх сторін. Розуміти потенційні ризики будь-якої ініціативи та те, що обставини постійно змінюються.

Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Особливо непростий він сьогодні, коли Україна зайняла проактивну позицію.

І лист пана Козака, на мій погляд, — це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу.

Втім, зрозуміло, що говорити про припинення переговорів немає жодного сенсу. Робота, як і раніше, триває.

Сьогодні ми маємо четвертий день тиші на Донбасі, і це — прямий результат роботи саме ТКГ в Мінську та Нормандського формату. Це якраз свідчить про неабияку ефективність переговорів, незважаючи на всі складнощі, які виникають у процесі.

Ми перебуваємо в діалозі і прагнемо результату. Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, це нормально, це дипломатія. І це — переговорна психологія.

Треба це розуміти та спокійно ставитися до подібних листів і їхніх інтерпретацій."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...