ЄС не вводитиме санкції проти Лукашенка, - ЗМІ

На санкціях проти Лукашенка наполягали країни Балтії та Польща.

Олександра Лукашенка не вноситимуть до санкційного пакета ЄС через позицію Німеччини, Італії й Франції. Про це пише Die Welt з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Одразу три країни погодилися, що «канали з Лукашенком треба тримати відкритими», попри будь-які обставини. Адже потрапляння білоруського глави у «чорний список» означає повне припинення діалогу з Мінськом.

Раніше МЗС Литви пропонувало ввести національні санкції щодо більш ніж сотні білоруських чиновників, а також щодо президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про поміркований набір санкцій проти винуватців розгону протестів у Білорусі 13 серпня в коментарі Reuters заявляв чиновник ЄС. Тоді він казав, що Заходу треба оцінити необхідний рівень тиску на Лукашенка, щоб той не побачив єдину альтернативу залишитися при владі в «обіймах Росії».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...