"Європа повинна діяти швидко і не допустити вторгнення РФ до Білорусі", - прем'єр-міністр Чехії (відео)

Європейський Союз не повинен допустити повторення вторгнення СРСР до Праги в 1968 року, переконує Бабіш

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що Європа повинна не допустити вторгнення РФ до Білорусі. Відповідне заяву він опублікував в twitter, передають Патріоти України.
«Чого не повинно відбуватися в Білорусі, так це того, що сталося з нами в 1968 році (вторгнення радянських військ до Чехословаччини, - ред.). Європейський Союз повинен діяти. Він повинен спонукати білорусів не боятися втілювати в життя модель «оксамитової революції» листопада 1989 року. Ось чому я прихильний цього, а, отже, і V4 (Вишеградська четвірка, - ред.) з країнами Балтії повинні зіграти свою роль», - сказав Бабіш.
Також він опублікував відео зі своїм розширеним коментарем: «Хтось, хто виступає за Європу, повинен вести переговори з президентом Володимиром Путіним. Я хочу дати зрозуміти, що те, що сталося з Кримом або нашою країною в 1968 році. Ці побоювання є», - сказав він в своєму відео.
За його словами, Європі необхідно діяти швидко. Він говорив про ситуацію, зокрема, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Він також поговорить з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецкім.
«Я думаю, що V4 повинна зіграти тут велику роль, тому що наші колеги із Заходу цього не відчули. Вони не знають, що таке 68-й рік, Оксамитова революція. Я вважаю, що ми повинні підтримати білорусів в цьому напрямку», - додав прем'єр.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...