"Європейські країни тільки виграють": Меркель у Москві заявила про необхідність добудувати "Північний потік-2"

Берлін буде продовжувати підтримку проєкту будівництва "газопроводу Путіна".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що будівництво газопроводу «Північний потік – 2» має бути доведено до кінця. Про це йшлося у заяві Меркель на пресконференції за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Ми говорили про проєкт «Північний потік – 2». Цей проєкт за допомогою нового європейського законодавства легітимізовано. Нам потрібно довести його до кінця. Німеччина та інші європейські країни виграють від «Північного потоку». «Північний потік – 1», звичайно, працює. «Північний потік – 2» ще не готовий. Усі зацікавлені у диверсифікації своїх газових поставок, і вони будуть продовжувати працювати в цьому напрямку, це дуже важливий проєкт», - сказавла Меркель.

За її словами, «Північний потік-2» можна побудувати попри санкції США і Берлін буде продовжувати підтримку цього проєкту. «Я хочу ще раз підкреслити, що, незважаючи на всі політичні проблеми, ми вважаємо, що екстериторіальні санкції - неправильний шлях і тому ми у подальшому підтримуватимемо цей проєкт, як ми це робили і в минулому», - заявила вона.

У свою чергу Путін висловив надію, що «Північний потік – 2» буде завершено до кінця поточного року або у першому кварталі 2021 року.

Також президент РФ заявив, що Росія зможе самостійно добудувати будівництво газопроводу «Північний потік – 2», проте терміни його завершення будуть зрушені. «Ми, безумовно, зможемо добудувати (газопровід - ред.) самостійно, без залучення іноземних партнерів. Питання у термінах. Це - єдине питання, яке постає в зв'язку з цим. Безумовно, закінчення будівництва буде відсунуто на кілька місяців», - заявив Путін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...