Європейський гігант представив концепти пасажирських літаків майбутнього (фото, відео)

Всі ці машини входять в сімейство Zero.

Корпорацію Airbus можна назвати не тільки провідним світовим авіабудівником наших днів, але й лідером в області пропонованих інновацій в цій сфері. Зараз європейський гігант представив одразу три концепти інноваційних літаків, які повинні працювати на альтернативному паливі, передають Патріоти України.

Всі ці машини входять в сімейство Zero. «Це історичний момент для сектора комерційної авіації в цілому, і ми маємо намір зіграти провідну роль в найважливішому переході, який коли-небудь бачила галузь», - заявив генеральний директор Airbus Гійом Форі.

Один з варіантів передбачає створення турбогвинтового літака, здатного перевозити до 100 чоловік. Оснащена двома двигунами машина повинна використовувати в якості палива водень, який в рідкому вигляді буде зберігатися в задній частині авіалайнера. У Airbus вважають, що літак зможе долати відстань понад 1000 морських миль і підходить для перевезень на відносно невеликі відстані.

Наступний представник сімейства Zero - турбореактивний літак, який схожий на A330neo або A350. Його пасажиромісткість складе приблизно 120-200 чоловік, а дальність перевищила 2000 морських миль. Цього достатньо для трансконтинентальних перевезень між східним і західним узбережжям Австралії. Як і в першому випадку, двигуни повинні працювати на водні.

Нарешті, третій - і найоригінальніший - варіант має на увазі створення футуристичного літака, що має надзвичайно широкий фюзеляж. Передбачається, що він зможе вміщати 200 пасажирів. Така конструкція відкриває безліч варіантів для зберігання водню, а крім того, дозволяє використовувати найрізноманітніші пасажирські конфігурації.

«Концепції, які ми представляємо сьогодні, дають світу уявлення про наші амбіції щодо реалізації сміливого бачення майбутнього польоту з нульовим рівнем викидів», - зазначив Форі.

На думку представників Airbus, авіакомпанії зможуть почати експлуатацію схожих літаків приблизно в середини 2030-х.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...