Європейський інвестиційний банк готовий фінансувати одну з головних транспортних автомагістралей України

Європейський інвестиційний банк висловив попередню готовність надати грантову допомогу для підготовки ТЕО європейського зразка для будівництва нової автомагістралі Львів-Мукачево-Ужгород з відгалуженням до угорського кордону.

Таке рішення озвучили 12 квітня на робочій зустрічі в Державному агентстві автомобільних доріг України (“Укравтодор”), передають Патріоти України з посиланням на ЦТС.

Така дорога дозволить скоротити час поїздки у напрямку Львів-Мукачево до 1 години 30 хвилин, проти нинішніх 3 годині 30 хвилин. Нова автомагістраль буде розрахована на максимальну швидкість руху 130 км/год.

Олександр Кава, радник голови Державного агентства автомобільних доріг України сказав: “Цей коридор дуже важливий для України, адже за ним направляється основний експортний потік в країни Південної і Південно-Західної Європи. Крім цього, нова дорога також забезпечить стабільне з’єднання з Закарпатською областю”.

Дорога буде поєднана з угорської автомагістралі М3 через КПП “Дийда” і словацькою D1 через КПП “Ужгород”.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...