"Їх там просто знищують": Полоненого на Донбасі українця відправляють "на яму" за ... "неправильну стрижку", - дружина

Валерій Матюшенко перебуває в полоні російських окупантів майже чотири роки – з липня 2017-го.

Полоненого російських гібридних сил Валерія Матюшенка можуть відправити «на яму» – у вогке, темне й закрите з усіх сторін приміщення, що слугує карцером. Про це Радіо Донбас.Реалії повідомила його дружина Тетяна Матюшенко, передають Патріоти України.

«Сьогодні, 19 березня, мого чоловіка Валерія Матюшенко мали кинути «на яму» за те, що у нього «неправильна стрижка». Про полонених зараз стали значно менше говорити, а я живу день-від-дня у жахливих новинах. Повірте, їх там просто знищують», – розповіла жінка.

Інформацію про чоловіка Тетяна отримує, зокрема, від адвокатів та волонтерів, які перебувають у частині Донецької області, контрольованій російськими гібридними силами. Проте перевірити, в яких умовах живуть незаконно ув’язнені українці, неможливо.

Валерій Матюшенко перебуває в полоні незаконного збройного угруповання «ДНР» майже чотири роки – з липня 2017-го. Чоловіка незаконно утримують у 32-й колонії у Макіївці, до того над ним знущалися на території колишнього заводу «Ізоляція» в Донецьку.

Контрольовані Росією бойовики звинуватили Матюшенка у допомозі українській армії і незаконно ув’язнили на 10 років. У чоловіка важкий стан здоров’я: зокрема, синдром Туретта – генетично зумовлений розлад нервової системи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...