Ілон Маск разом з маленькою собачкою оглянув уламки корабля Starship SN8 (фото, відео)

10 грудня Spacex вперше запустила Starship на значну висоту. Компанія Ілона Маска перевірила роботу двигунів, закрилків, головного та додаткового паливних баків. При приземленні прототип розбився.

Дев'ятий прототип міжпланетного багаторазового корабля компанії Ілона Маска Spacex Starship, який вже у понеділок, 14 грудня, планували встановити на стартовий майданчик, де напередодні видовищно розбився попередній прототип, (трохи) впав в ангарі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

11 грудня близько 18:00, ймовірно, від сильного вітру прототип Starship SN9 впав на одну з стін ангару, де він зберігався. Постраждалих немає.

Штатне положення SN9 до інциденту.

У Twitter публікують фото вантажівки, яка доставила до майданчика Spacex в Бока Чика, Техас нові деталі. Ймовірно, SN9 таки зазнав певних пошкоджень. Маніпуляції з SN9 буде виконувати кран "Tankzilla".

Нагадаємо: 10 грудня Spacex вперше запустила Starship на значну висоту. Компанія Ілона Маска перевірила роботу двигунів, закрилків, головного та додаткового паливних баків.

SN8 піднявся на 12,5 кілометрів та згодом здійснив керовану вертикальну посадку точно на посадковий майданчик, але через низький тиск палива з додаткових баків, які використовуються при посадці, швидкість зниження була завеликою. Прототип розбився.

Відразу після завершення випробування Spacex повідомила – "SN9 наступний!".

Наступні тестові моделі Starship 9 і 10 вже майже готові до запусків, а 11,12,13,14,15 та 16-та модифікації Starship зараз виготовляються.

1 грудня Ілон Маск заявив: "Я повністю впевнений, що людина висадиться на Марс в найближчі шість років", а в кращому випадку — в наступні чотири роки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...