Ілон розхвилювався: Стартап провів тестовий запуск ракети, яка повертається на Землю

Китайська компанія вирішила переплюнути SpaceX.

Множиться число бажаючих створити і експлуатувати ракетні системи, які повертаються на Землю. У вівторок стартап з Пекіна Space Transportation здійснив перший тестовий суборбітальний запуск ракети «Jiageng-I». Апарат піднявся на 26,2 км і благополучно повернувся на землю, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У розробці Jiageng-I і в пробних запусках з проведенням цілого спектра експериментів безпосередню участь брали вчені з найстарішого аерокосмічного університету в Китаї - Університету Сяминь.

Апарат Jiageng-I являє собою суміш авіаційних і космічних розробок. Розмах крил ракети становить 2,5 метра, а висота - 8,7 метра. Вага ракети досягає 3700 кг. Максимальна швидкість - 4300 км/год.

Тестовий запуск покликаний був перевірити аеродинамічні якості ракети і супроводжувався низкою інших експериментів. Зокрема, апарат ніс повне навантаження у вигляді головного конуса спеціальної конфігурації. Це проект обтічника для гіперзвукового транспорту, що обіцяє знайти застосування в літаках майбутнього для перевезення людей за дві години в будь-яку точку Землі.

У перспективі ракета на базі Jiageng-I може стати порівняно недорогим способом виведення на орбіту невеликих супутників.

На жаль, невеликий розмах крил не дозволяє сподіватися на посадку апарату на аеродром за принципом літакової. Для приземлення Jiageng-I використовувала парашутну систему.

Також можна поставити під сумнів підйомні властивості крила апарату, які навряд чи мають достатні для планування характеристики.

Цікаво відзначити, що компанія Space Transportation створена в серпні 2018 року. І ось уже в квітні 2019 року запускає в небо перший прототип розробки. Комерційний проект компанії - ракета Tian Xing - 1 - буде здатний виводити на орбіту супутники вагою від 100 до 1000 кілограм. Такими темпами Китай може швидко перекроїти ринок космічних стартів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...