"Їм потрібен був донор": 19-річна дівчина прийшла до тями, коли лікарі почали вилучати її органи

У лікарні наполягали, що ризику помилкового діагнозу смерті мозку не було.

Світ донорства органів в Данії в сум'ятті. Раніше в цьому місяці в ефір вийшов документальний фільм, в якому члени сім'ї з жахом реагували на звістку про те, що їх 19-річна дочка загинула після автомобільної аварії, погоджуючись віддати її органи на донорство і дозволяючи лікарям відключити її апарат штучного дихання. Близько 1,7 мільйона глядачів стежили за несамовитої драмою, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Але Карина Мельхіор не вмерла після того, як її відключили від апарату. Зараз вона проходить курс реабілітації і має шанс повністю відновитися. Близько 500 осіб негайно видалили свої імена з реєстру донорів органів Данії.
Лікарі Орхуської університетської лікарні були збентежені цим інцидентом. «Ми дуже раді, що молода жінка вижила і що вона відновлюється після аварії», - сказав Клаус Томсен, головний лікар лікарні. - Але ми допустили помилку в процесі роботи і змусили сім'ю повірити, що їх дочка і сестра помре».
Лікарня визнала, що питання про донорство органів не повинне було підніматися, оскільки не було однозначних ознак того, що смерть мозку відбудеться. Були введені нові методичні вказівки, що гарантують, що до родичів будуть звертатися з приводу донорства органів вже тільки в тому випадку, якщо не буде більше ніяких варіантів лікування. У лікарні наполягали, що ризику помилкового діагнозу смерті мозку не було.
Але роблячи ще більш погану рекламу для лікарні, датський таблоїд описав випадок людини, якій була помилково діагностована смерть мозку в 2002 році. Він швидко прийшов до тями.
Університетська лікарня Орхуса розслідує обидва випадки, хоча і наполягає на тому, що в попередньому випадку дотримувалися правильні процедури.
Сім'я Карини зараз судиться з лікарнею за завдані збитки. Їх сімейний адвокат стверджує, що вона постійно запитує, чи не намагалися лікарі вбити її. «Ці бандити в білих халатах занадто швидко здалися, бо їм потрібен був донор органів», - сказав батько Каріни данській газеті «Ekstra Bladet».

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...