Ціни впали на курятину на 6,6%. Також на 6% подешевшала яловичина. Водночас, подорожчала на 8,1% свинина.
Наразі курятина є найдоступнішим м’ясом для українців – 104,4 грн/кг. Кілограм свинини і яловичини українцям обійдеться у 112,4 грн і 119,9 грн/кг відповідно.
Окрім того, з початку року в Україні подешевшали яйця – на 20,7% до 25,6 грн/кг, сало – на 1,9% до 128,4 грн/кг, капуста – на 31% до 17,9 грн/кг, цибуля – на 52% до 8,8 грн/кг.
Інші продукти харчування з переліку «соціальних» істотно зросли у ціні.
Ковбаси подорожчали на 16% до 200 грн/кг, картопля – на 57% до 16,3 грн/кг, гречка – на 29% до 27,6 грн/кг, олія соняшникова – на 7,4% до 39 грн/кг, цукор – на 16,8% до 17,8 грн/кг.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...