Іноземний інвестор у шоці: У Вінниці від австрійської компанії вимагають 1,6 млн за підключення до електрики

У травні стало відомо, що Head вирішив у Вінниці будувати завод, вкладаючи в проект 80 млн євро.

Компанія Head виробляє спортивні товари і хоче побудувати у Вінниці завод з виготовлення спорядження для зимових видів спорту. Для цього підприємцям потрібно підключитися до електромереж, вартість чого складає 1,6 млн євро. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив власник UBC Group Ігор Гуменний, передають Патріоти України.

«UBC Group веде спільний проект Head. Коли вони підписували меморандум, ще з «попередньою» владою, їм задекларували вартість підключення - 300 гр за кВт. Зараз оголосили - 3 972 грн за кВт. Їм потрібно мінімум 10 мВт. Це близько € 1.6 млн !!! Це потрібно заплатити, щоб тебе підключили, і ти потім купував електроенергію!», - написав він.

За його словами, почувши суму, австрійці, обурилися «Це за що?», перерахували вартість кВт, перемножили на мегават і перепитали, чи не помилка це.

Він зазначив, що, якби австрійці знали ціну під час підписання меморандуму або до покупки землі, то не брали б участі в цьому.
«Але це ще не все: підключення - «голе». У Вінниці вартість за 1 кВт 3970 гривень - 140 євро (в інших областях вартість 1 кВт вище в рази, Полтава - 8000 гривень). Потім, виявляється, що лімітів в цьому місці немає, потрібно тягнути і включають коефіцієнт 1,25. Вартість самого кВт у Вінниці 3,35 грн - 0,12 євро. Уже дорожче, ніж в Латвії», - додав він.
За його даними, вартість кВт в Ризі становить 0,112 євро. «Тільки можливість купувати, ще не будувати і погоджувати проект. Для розуміння в економічних зонах Східної Європи, Росії, Казахстану, Білорусі підключення до електромереж або нуль, або в 2-3 рази дешевше», - зазначив він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...