Його пісні "розліталися" по всьому світу: Помер відомий український композитор та автор пісень

На його пісні відзнято більше 20 відеокліпів.

Олександр Жилінський помер у віці 65 років. Відомий багатьом композитор став популярний, як автор пісень легендарних українських артистів Павла Зіброва і Таїсії Повалій. Про це повідомив на своїй особистій сторінці в Facebook народний артист України і друг композитора Юрій Квеленков, передають Патріоти України.

"Прощавай дорогий. Ми зідзвонювалися пару років назад і хотіли відродити "Веселад". Він сказав, що двічі в одну річку не ввійдеш .... так з'явився конкурс "StarTime". А останній раз, він дзвонив мені пару місяців назад. Хотів зустрітися .... Мори прийшли на землю. Всі ознаки кінця, описаного в Книзі Одкровень", - написав Квеленков.
Відомо, що композитор народився в місті біля моря Бердянську в 1955 році. Закінчив кілька відомих на всю країну музичних вузів. Жилінський автор симфонічної та камерної музики, ораторій, мюзиклів, музики до телевізійних і театральних постановок, кінофільмів. По-справжньому популярним став завдяки пісням, які виконували знамениті артисти, серед яких Микола Караченцов, Валентина Толкунова, Таїсія Повалій та багато інших.
На його пісні відзнято більше 20 відеокліпів. А композиції Олександра Жилинского відомі далеко за межами України. Ще на аудіокасетах і дисках вони "розліталися" по всьому світу.
Самий відомий збірник з його піснями був "MOSKOW DISCOCLUBS - 89", в нього увійшли пісні: "Веселаду", "Мамина казка", "Всього лиш мить", "Ірина", "Я бажаю Вам добра", "Спогади и мрії" , "Чорнобривці", "Конвалії білі" та інші.
Причина смерті композитора не називається.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...