"Його позицію щодо Донбасу ніхто не знав", - Кравчук про звільнення Фокіна з ТКГ

Думка Вітольда Фокіна про війну між Україною і Росією не транслює офіційну позицію Офісу президента.

У Тристоронній контактній групі заздалегідь не знали, якою є позиція Вітольда Фокіна щодо війни на Донбасі, а свою долю він вирішив сам скандальними заявами. Про це заявив глава української делегації у ТКГ, перший президент Леонід Кравчук, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

На його переконання виправданням заяв Фокіна про те, що війни між Україної і Росіїєю нібито немає, може бути його "тривала відсутність в інформаційно-політичному просторі".

Також політик припустив, що ексчлен ТКГ міг зробити скандальну заяву на емоціях, але незважаючи на це, залишається "досвідченою і добросовісною" людиною.

Водночас, за словами Кравчука, із Фокіним розмовляли про його позицію щодо Донбасу і просили самостійно визначити свої подальші дії у ТКГ, але у скандальних висловлюваннях не звинувачували.

На уточнювальне запитання, чи Фокін сам попросив Зеленського звільнити його, Кравчук пояснив, що з ним говорив він сам, а також голова Офісу президента Андрій Єрмак. "Я його давно знаю і не хочу, щоб ситуація, яка склалася, була неточною, щоб всі знали позицію кожного. Не треба, коли йдеться про людину, тим більше про людину з такою біографією, при всій складності будь-якого питання, треба залишатися людиною. І я з ним поговорив. Я також зрозумів Вітольда Павловича, що він хоче сам це питання вирішити, не доводячи до якогось адміністративного сплеску. Я знаю, що з ним спілкувався і глава ОПУ Андрій Єрмак. Не знаю, про що вони говорили, але знаю, що спілкувалися.Думаю, що наша заява, мається на увазі заява делегації, і позиція самого Єрмака, дали підстави або матеріали для того, щоб президент вирішив це питання указом", – заявив Кравчук

Водночас він запевнив, що про позицію Фокіна не було відомо до його призначення і він не транслював позицію Зеленського та Єрмака. "Ну а хто її міг знати, якщо він ніде не брав участі у таких політичних дебатах, ви його що бачила десь на телешоу до цього? Бачили? Ні. Тобто визначити його позицію, я не знаю, могли чи не могли", – вважає Кравчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...