Його шукали 5 років: На Київщині попрощалися із загиблим героєм України (відео)

Тіло бійця довгий час не могли упізнати, проводилось кілька незалежних експертиз ДНК.

В Обухові Київської області попрощалися з українським добровольцем Сергієм Кононком, який загинув на Донбасі ще в 2014-му, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Попрощатися із військовим прийшло кілька сотень земляків. Із квітами та портретами загиблого рідні, побратими та волонтери.

Сергій Кононко був активним учасником Євромайдану, очолював Обухівський осередок "Правого сектору", а згодом був одним із перших добровольців, які вирушили на Схід боронити країну. На передовій воював у складі 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". Наприкінці серпня 2014-го Сергій Кононко супроводжував до лікарні пораненого бійця. На трасі Новосвітлівка–Хрящувате під Луганськом його автівку обстріляли бойовики. Тоді "айдарівець" разом із побратимами потрапив в полон до бойовиків, де Сергія Кононка закатували.

З 2014-го айдарівця вважали зниклим безвісти, згодом бойовики передали його тіло. Спочатку поховали на Дніпропетровщині, а 1 червня Сергія Кононка перепоховали у рідному Обухові.

"Йому щойно виповнилося 32, коли він з побратимами віз на "уазіку" пораненого Василя Пелиша, якому згодом у полоні відрубають сокирою руку за татуювання "Слава Україні!" - і вони потрапили під артобстріл між Новосвітлівкою та Хрящуватим. Це трапилося 26 серпня 2014 року - і відтоді Сергій вважався безвісти зниклим. Рідні довгі роки шукали його, бо впізнали Сергія на одному з відео, де бойовики знущаються над захопленими в полон українськими воїнами. Вони також отримували інформацію, що Сергія вивезли у рабство до Чечні... А він весь цей час лежав на Алеї героїв у Дніпрі, як "Невідомий захисник України № 1006/л"", - написала у Facebook журналістка Лілія Рагуцька.

Сергія разом з побратимами-"айдарівцями" терористи передали наприкінці грудня у 7 мішках. Судмедексперти стверджували, що Сергій Кононко отримав чисельні прижиттєві поранення. І існує вірогідність, що перед смертю його жорстоко катували.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...