"Йому виявилося цього замало": Епіфаній прокоментував конфлікт з Філаретом

Глава ПЦУ митрополит Єпіфаній неодноразово говорив патріарху Філарету, що той помиляється в своїх доводах, і шляхів повернення до колишніх часів немає.

митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній

«Але у відповідь шановний патріарх говорив, що за мною хтось стоїть. Але за мною стоїть тільки молода церква і народ. Філарет нас не чує», - описав суть конфлікту митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

Митрополит Епіфаній зазначив, що позицію Філарета не підтримують в церкві. «Такої підтримки практично немає. Я говорю це, спираючись на підтримку єпископату, духовенства і віруючого українського народу», - сказав він.

За його словами, зібраний почесним патріархом Філаретом собор Київського патріархату не є легітимним і визнаним. «Учасники тільки покарали себе тим, що відійшли від єдиної православної помісної церкви, залишившись поза нею», - додав глава ПЦУ.

За його словами можливий вихід почесного патріарха Філарета з ПЦУ «не принесе церкві помітної шкоди, але безсумнівно принесе печаль». «Ми зробили все, щоб патріарх Філарет почувався в лоні нової церкви комфортно і духовно, і матеріально, і фізично, але йому виявилося цього замало», - підсумував Епіфаній.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...