Іран готує помсту: США ракетним ударом знищили в Багдаді іранського генерала (фото, відео)

Внаслідок повітряного удару США по міжнародному аеропорту Багдада (Ірак) в ніч на п'ятницю, 3 січня, загинув генерал Корпусу вартових Ісламської революції Ірану (КВІР) Касем Сулеймані.

Про це заявили в Пентагоні, підкресливши, що наказ був відданий главою США Дональдом Трампом. Сулеймані був відповідальним за спецоперації на території іноземних держав, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Водночас був убитий Абу Махді аль-Мухандіс, заступник командувача Сил народної мобілізації – збройного угруповання, підтримуваного Іраном. Удару завдали після того, як літак Сулеймані приземлився в Багдаді.

"Збройні сили США здійснили рішучі оборонні дії, щоб захистити персонал США за кордоном, убивши Касема Сулеймані – главу сил "Кудс" Корпусу вартових Ісламської революції, яку США внесли до списку іноземних терористичних організацій", – заявили в Пентагоні.

Операція була організована з метою запобігти нападу з боку Ірану. За даними Пентагону, саме Сулеймані активно розробляв плани атаки на американських дипломатів і військовослужбовців у Іраку і по всьому регіону, крім того, він спланував напади на бази коаліції в Іраку і схвалив агресію проти посольства США в Багдаді днями раніше.

Вбивство Сулеймані може спричинити удари по об'єктах США та Ізраїлю на Близькому Сході з боку Ірану. В Ірані вже пообіцяли помститися США за загибель генерала.

Вартість ф'ючерсу нафти марки Brent піднялася на 2,9% – до 68,19 доларів за барель після повідомлень про вбивство Сулеймані.Генерал Сулеймані знищений у БагдадіУ США заговорили про велику війну на Близькому Сході через вбивство генерала.

Після цього МЗС Ірану зібрав екстрену нараду, а також викликав посла Швейцарії, яка представляє в Ірані інтереси США, для передачі ноти протесту у зв'язку зі вбивством Сулеймані.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...