Іран звинуватив Україну в "зливі" секретних даних розслідування катастрофи літака МАУ

Тегеран відмовився ділитися з Україною новими доказами по розслідуванню збиття літака МАУ.

В Ірані прокоментували оприлюднення українською стороною записи розмови диспетчера аеропорту Тегерана з пілотом іранського літака, який розповів, що бачив ракету, яка збила літак МАУ. Як заявив директор з розслідування нещасних випадків в Іранської організації цивільної авіації Хасан Резайфар, оприлюднена Києвом інформація є частиною доказів, які іранська сторона надала українським експертам у рамках спільної слідчої групи по аварії. За його словами, тепер Іран більше не буде ділитися з Україною доказами по розслідуванню збиття літака Міжнародних авіаліній України, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Команда розслідування аварії українського літака зробила дивний крок, опублікувавши секретний аудіофайл повідомлень пілота літака, що летів разом з українським літаком. Ця дія українців привела до того, що ми не ділимося з ними більше ніякими доказами", - додав Резайфар.

Нагадаємо, раніше була опублікована запис переговорів пілота іранського лайнера авіакомпанії Iran Aseman Airlines, який в свій час з катастрофою Боїнга Міжнародних авіаліній України під Тегераном, йшов на посадку в столиці Ірану і бачив пуск ракети і вибух українського літака.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...