Йшло 21 століття..: На Харківщині фермери тримали в рабстві дев'ять осіб

Людями обіцяли високооплачувану роботу, але на ділі їх змушували працювати, виплачуючи "копійки".

У Харківській області дев'ять людей змушували працювати на фермерському господарстві. Серед них троє жінок, п'ятеро чоловіків і одна дитина, розповіли в прокуратурі Харківської області 9 жовтня, передають Патріоти України.

Ці люди зазнали примусової трудової експлуатації, їм не платили заробітну плату, йдеться в повідомленні.

Згідно з вивченою інформацією, фермери підшукували людей, які перебували в уразливому становищі. Їм обіцяли високооплачувану роботу і гарні умови проживання.

Як стверджують у прокуратурі, працівників поселили на фермерському господарстві, де умови проживання були непридатними для життя. Їх змушували виконувати певний обсяг роботи і платили за це мізерні гроші.

У разі невиконання роботи фермери створювали штучні борги і змушували їх відпрацьовувати. Свободу пересування людям обмежили як у робочий, так і в неробочий час.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Фермерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...