Ісламісти на знак помсти на Різдво "обезголовили 10 християн-заручників"

ІД заявила, що це частина оголошеної кампанії "помсти" за смерть свого лідера Абу Бакр аль-Багдаді під час американського рейду у жовтні.

Бойовики "Ісламської держави" показали відео, стверджуючи, що вони вбили 11 християн у Нігерії, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

Жодних деталей щодо жертв вони не надали. Відомо, що всі вони чоловіки, а захопили їх протягом "останніх тижнів" у нігерійському штаті Борно.

56-секундне відео зробило інформаційне агентство ІД Amaq.

Його оприлюднили 26 грудня й аналітики кажуть, що це зробили спеціально до святкування Різдва.

Президент Нігерії Мухаммаду Бухарі засудив вбивства і закликав нігерійців не дозволяти ділити себе за релігійними принципами. "Ми ні в якому разі не повинні дозволяти терористам розділяти нас, стравлюючи християн проти мусульман, оскільки ці варварські вбивці не представляють іслам та мільйони інших законослухняних мусульман у всьому світі", - сказав він.

Він не згадував про особи жертв. Агенції з допомоги населенню, чий персонал утримують місцеві представники "Ісламської держави у Західній Африці" (Iswap), поки не коментували ситуацію.

Що ми бачимо на відео?

Кадри зняті на невідомій відкритій місцевості. Один полонений посередині застрелений, а інші 10 на землі без голови. "Ми вбили на знак помсти за вбивство наших лідерів, включаючи Абу Бакр аль-Багдаді та (речника ІС - ред.] Абул-Хасан аль-Мухаджира", - сказав член медіа-підрозділу групи, вказує журналіст Ахмад Салкід, який перший надіслав відео.

Наскільки активна "Ісламська держава" в Нігерії?

Одна фракція нігерійської ісламістської групи "Боко Харам" відділилась в 2016 році й зараз бореться під прапором Iswap. На початку цього місяця група заявила, що вбила чотирьох працівників агенцій допомоги, яких вона викрала у північно-східній Нігерії.

Минулого року Iswap убила двох акушерів, яких раніше взяли у заручники. Група також активна у сусідніх країнах, включаючи Буркіна-Фасо, Камерун, Чад, Нігер та Малі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...