Історії війни: Військовий медик розповів про вдячність воїна ЗСУ, якого дивом врятували на Донбасі

Особливий випадок трапився просто посеред вокзалу у Фастові, коли він чекав електричку до Києва.

Фронтовий медик, священник Микола Половий розповів про зворушливу зустріч із незнайомим захисником України на вокзалі та його подяку за врятоване життя. Історією чоловік поділився на особистій сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"До мене підходить чоловік, пильно розглядає шеврони "Госпітальєрів" і медичний хрест. А потім обіймає, ридає і не відпускає мене. "Братику, я живий, бо ви мене витягли з мінного поля, коли ПОМка (протипіхотна осколкова міна. – ред.) мене порвала", – говорить плачучи", – згадує Половий.

Медик розповів, що під час розмови воїн розповів йому про свій дивовижний порятунок – чоловіку вдалося вижити навіть попри те, що в голові залишилися два осколки. Із фатального бою, просто під обстрілом, захисника на собі також витягнув медик. Воїн просив рятівника облишити його, аби зберегти хоч своє життя, але той лише відповів: "Не парся! Тобі ще рано до раю!".

"От така зустріч! Навколо люди були зачаровані його розповіддю і слухали тихо, як миші. А далі сильно обійнялись, і він поїхав в сторону Миронівки, а я – на Київ, щоб далі на Маріуполь", – завершив свій допис медик-священник.

У коментарях користувачі також не стримували емоцій та залишали теплі слова подяки для кожного, хто захищає Україну.

"Вертайтеся всі живими, благаємо вас", "Божого захисту всім вам", "Повертайтесь живими і з перемогою!", "Бережіть себе! Велика шана нашим захисникам!", "Такі історії треба розповідати у школах нашим дітям!", Дай, Боже, дожити нам усім до миру, але не будь-якою ціною", – пишуть люди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...