Італійські урядовці "забули", що Зеленський і Конте розмовляли про нацгвардійця Марківа

Прес-служба уряду Італії написала повідомлення про телефонну розмову прем’єр-міністра Джузеппе Конте з Президентом України Володимиром Зеленським без згадки про те, що вони обговорили справу нацгвардійця Віталія Марківа.

Конте привітав Володимира Зеленського із успіхом на парламентських виборах, відповідне повідомлення опубліковане на сайті уряду, передають Патріоти України.

Він також підтвердив підтримку Італією територіальної цілісності та суверенітету України у напрямку повного виконання мінських угод.

"Що стосується двосторонніх відносин, прем'єр Конте і президент Зеленський висловили надію, що в найближчі місяці їм вдасться зміцнити торгово-економічне співробітництво між Римом і Києвом",
– пише прес-служба італійського уряду.

Конте також висловив вдячність за заяви президента Зеленського на користь відновлення діалогу, «який міг би створити умови для вирішення конфлікту у східних регіонах України".

Натомість в офісі президента України в середу, 24 липня, повідомили, що Зеленський і Конте під час телефонної розмови обговорили вирок нацгвардійцю Марківу, якого італійський суд засудив до 24 років ув’язнення. Так, глава держави запропонував Конте правову допомогу України у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті Роккеллі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...