Юний українець встановив акробатичний рекорд

Досягнення 8-річного спортсмена зафіксували представники Книги рекордів України. Кажуть, що воно претендує ще й на світовий рекорд.

Минулої суботи в Мелітополі проходило масштабне спортивне свято "Melitopol Sport Fest". Подивитися було на що: спритні хлопці і дівчата демонстрували свої вміння в різних видах спорту. Втім, найбільше глядачі прикипіли поглядом до юного гімнаста Вови Головіна, передають Патріоти України з посиланням на КП в Україні.
Хлопчик виконував складний гімнастичний елемент "Спичак" - вихід в стійку на руках силою з положення зігнувшись. Вправу спортсмен виконав 101 раз в той час, як звичайна кількість разів для гімнаста в такому віці становить 20-25 разів. Відповідно, маленький мелітополець встановив справжнісінький рекорд України.
"Вова займається спортивною гімнастикою з 3 років, - розповів тато рекордсмена, Іван Головін. - Я сам гімнаст, дружина теж займалася художньою гімнастикою, тому вибір виду спорту для сина був очевидним".
Батько і тренер за сумісництвом каже: до рекорду син йшов поступово, кожні два тижні здаючи необхідні нормативи, додаючи і додаючи кількість разів виконуваної стійки. Результат багаторічних тренувань і завзятості вирішили показати всьому місту. Поки що рекорд встановлено у вправі "Спичак", але у тата з сином є задумки досягти високих показників і в виконанні інших гімнастичних елементів.
"Володя - багатоборець, всі шість снарядів йому подобаються. Будемо думати, чим ще він може здивувати", - каже Іван Володимирович.
До речі, в звичайну школу гімнаст теж ходить із задоволенням. Встигає всюди: і в спорті, і в навчанні.

В даний момент рекордсмен готується до Чемпіонату України, а ще - очікує новин від представників Книги рекордів України. Може виявитися, що встановлений ним рекорд по "Спичаку" тягне на світовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...