"Юрчик всім розповідає, що його татко Герой і спостерігає за нами з небес..." (фото)

7 серпня у меморіальному комплексі на території Міністерства оборони зранку панували печаль і розпач. Адже цього дня перестали битися серця шістнадцятьох мужніх захисників України. Шістнадцять прізвищ та імен, шістнадцять ударів Пам’ятного дзвону…

Кожен удар – це болюча історія, гіркі сльози та важкі спогади батьків, дружин, чоловіків, дітей, друзів і побратимів, передають Патріоти України з посиланням на АрміяІnform.

Своїми спогадами про люблячого чоловіка й турботливого татка поділилися дружина Анастасія та синочок Юрчик. Словами важко передати ту картину, коли заплакана молода жінка з дитиною шукає серед табличок із прізвищами своє рідне – Коваль…Старший солдат Павло Коваль народився 11 липня 1989 року в Стрию на Львівщині. Мама виховувала хлопця самотужки, і щоб якось їй допомогти, він із ранніх років одночасно працював на двох роботах – на будівництві та автомийці.

– Із Павлом познайомилися ще у восьмому класі, й відтоді не розлучалися. Він завжди був веселим, добрим і щирим, – згадує Анастасія. – Виділити основну рису характеру – не можу, тому що для мене все було особливим. Його погляд, голос, усмішка…У 2008-му юнака призвали до лав української армії. Успішно відслуживши, він повернувся до коханої, і згодом молода пара одружилася.

– Павло часто згадував військову службу й одного разу, зваживши всі за і проти, вирішив підписати контракт, – розповідає жінка.

Військовий служив санітаром у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Коли його маленькому синочку виповнився рочок, чоловік зібрався і пішов на війну. Навесні та влітку 2014-го, коли було найгарячіше, брав участь у антитерористичній операції.Павло часто телефонував коханій, просив не хвилюватися, переконував: у нього все гаразд, він обов’язково повернеться цілим і неушкодженим… Але одного дня зв’язок обірвався…

Рівно п’ять років тому близько сьомої години ранку старший солдат Коваль загинув унаслідок влучання ворожого снаряду з гранатомета в санітарну машину, у якій перебував під час супроводу поранених українських бійців неподалік селища Побєда, що на Донеччині. Указом Президента України від 14 березня 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).– Павло після себе залишив величезний скарб, адже Юрчик – його маленька копія. Синочок знає, що його татко – Герой і всім розповідає, що той спостерігає за нами з небес і завжди поруч, – зауважує Анастасія.

Наші хлопці, які у боротьбі з ворогом віддали життя, – всі Герої. Вони полягли за державність і свободу України, полягли за кожного з нас. Тому пам’ятати їх, допомагати родинам загиблих, підтримувати, боротися за їхні права – це найменше, що ми можемо зробити!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...