Приготування шашлика може здатися справою простою, але і тут є багато нюансів, тонкощів, хитрощів і секретних інгредієнтів. Адже пересушена, занадто жирна або навпаки суха страва може зіпсувати враження від відпочинку на природі. Відомий шеф-кухар розкрив свій секрет, як приготувати по-справжньому смачний шашлик на мангалі, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.
Фахівець порадив замість різних кислих розм'якшувачів типу лимона, оцту, ківі або ананаса додати кілька крапель бальзамічного оцту. Адже правильно підібране м'ясо - молоде і з достатньою кількість жирових прошарків - і так буде м'яким і соковитим. А зайва кислота просто заб'є смак шашлику.
Також шеф-кухар радить не маринувати м'ясо всім, що давно залежалося в холодильнику. Для додання пікантності м'ясу підійдуть свіжі трави, цибуля, часник.
Не варто тримати м'ясо в маринаді занадто довго: оптимально 12 годин, але максимум 20 (температура, при якій витримується м'ясо, повинна становити 2-4 градуси).
Наостанок, фахівець поділився однією цікавою тонкістю: м'ясо не варто солити відразу. Інакше шашлик може виявитися занадто сухим. Краще додати сіль безпосередньо перед запіканням.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...