Приготування шашлика може здатися справою простою, але і тут є багато нюансів, тонкощів, хитрощів і секретних інгредієнтів. Адже пересушена, занадто жирна або навпаки суха страва може зіпсувати враження від відпочинку на природі. Відомий шеф-кухар розкрив свій секрет, як приготувати по-справжньому смачний шашлик на мангалі, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.
Фахівець порадив замість різних кислих розм'якшувачів типу лимона, оцту, ківі або ананаса додати кілька крапель бальзамічного оцту. Адже правильно підібране м'ясо - молоде і з достатньою кількість жирових прошарків - і так буде м'яким і соковитим. А зайва кислота просто заб'є смак шашлику.
Також шеф-кухар радить не маринувати м'ясо всім, що давно залежалося в холодильнику. Для додання пікантності м'ясу підійдуть свіжі трави, цибуля, часник.
Не варто тримати м'ясо в маринаді занадто довго: оптимально 12 годин, але максимум 20 (температура, при якій витримується м'ясо, повинна становити 2-4 градуси).
Наостанок, фахівець поділився однією цікавою тонкістю: м'ясо не варто солити відразу. Інакше шашлик може виявитися занадто сухим. Краще додати сіль безпосередньо перед запіканням.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...