Ізраїль закриває дипломатичну місію в Україні: Що трапилося

За словами дипломатів, вони змушені вжити такі заходи, бо "життєвим інтересам держави Ізраїль завдано збитків".

Посольство Ізраїлю у Києві

Посольство Ізраїлю в Україні заявило про негайне закриття дипломатичної місії у зв'язку із рішенням Міністерства фінансів країни. Про це йдеться у заяві на офіційній сторінці посольства у Facebook, передають Патріоти України.

"Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені і підписані Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, і застосувати односторонню процедуру, що змінює протокол, який був протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не будуть надаватися, і ніхто не матиме права в'їхати до посольства/консульства", – наголосили дипломати.

За їхніми словами, вони змушені вжити такі заходи, бо "життєвим інтересам держави Ізраїль завдано збитків". "Ізраїльські дипломати зобов'язані постійно намагатися підживлювати силу і стійкість Ізраїлю. На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, окрім як вжити вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдано збитків. Ми сподіваємося, що ця криза буде вирішена якомога швидше", – йдеться у повідомленні.

Причиною таких дій стало рішення міністерства фінансів стягнути податок із представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями. У спільній заяві робочих комітетів МЗС і Міноборони, поширеному ввечері у понеділок, 29 жовтня, цей крок охарактеризований як серйозний удар по заробітку ізраїльських дипломатичних і військових представників.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...