Ізраїль закупить російську вакцину "Спутник V" для ... Сирії, - NYT

Усе для того, аби звільнити ізраїльтянку, яку утримували в Сирії.

Влада Ізраїлю погодилася таємно закупити російську вакцину Спутник V для Дамаска, повідомляє The New York Times із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

На цьому тижні в Сирії з-під варти звільнили громадянку Ізраїлю, яку раніше заарештували за незаконне перетинання кордону. За офіційними повідомленнями, Сирія відпустила її в рамках обміну полоненими. Зі свого боку Ізраїль заявив, що звільнив двох сирійських пастухів.

Однак, як пише газета, така заява здавалася підозрілою, враховуючи ворожі відносини між країнами. NYT дізналася, що при укладанні угоди затвердили ще один пункт — Ізраїль погодився профінансувати невизначену кількість доз російського препарату Спутник V для Сирії.

Згідно з угодою, Ізраїль заплатить Росії за відправлення препарату режиму президента Сирії Башара Асада, розповів газеті чиновник, знайомий з переговорами.

Уряд Ізраїлю відмовився коментувати аспект вакцини в угоді. Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху ухилився від цього питання, сказавши лише, що Ізраїль не постачає своєї вакцини в Сирію. Водночас державні ЗМІ Сирії теж заперечують таку умову, пише NYT.

Ізраїль забезпечив щонайменше однією дозою вакцини половину населення країни, тоді як в Сирії ще не почали робити щеплення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...