Ізраїльські ВПС отримали унікальний випробувальний винищувач F-35 (фото)

Завдяки цій версії Ізраїль зможе інтегрувати власне озброєння та авіоніку у винищувач.

Ізраїльські військово-повітряні сили отримали унікальний випробувальний варіант винищувача F-35I. "Єдина версія "Адіра" за межами США", як її називають в Ізраїлі, прибула на базу ВПС Тель-Ноф у центрі країні. На цій базі є нові об’єкти, зокрема й оновлена злітно-посадкова смуга, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Перший новий літак, який був переданий FTC (ізраїльський Льотно-випробувальний центр) став також 15-м Adir, що зійшов з виробничої лінії у Форт-Уерт, Техас. Машина деякий час знаходилася на території Сполучених Штатів, ймовірно для проходження випробувань.

Цю експериментальну модель винищувача називають унікальною через те, що раніше існували лише випробувальні літаки з обмеженими експлуатаційними можливостями або ж призначені для тестування тих чи інших систем.

Водночас за необхідності випробувальний F-35, який отримав Ізраїль, можна перетворити у повністю бойовий літак.

Як зазначив керівник авіабази Тель-Ноф бригадний генерал Одед Коен, новий винищувач поставить перед особовим складом нові задачі. Однак він впевнений, що вони зможуть досконало опанувати можливості цього експериментального винищувача.

Зазначається, що значна цінність експериментального винищувача полягає у тому, що на нього можна самостійно встановлювати різне озброєння. Разом з тим, не всі місцеві системи можна без проблем встановити на американський літак.

Стверджується, що ВПС Ізраїлю будуть оснащувати F-35I високоточними бомбами Rafael SPICE з електрооптичними функціями і функціями GPS-наведення, які розташуються у внутрішньому відсіку винищувача.

Як зазначають у ВПС Ізраїля, винищувач також отримає системи радіоелектронної боротьби та зв’язку вітчизняного виробництва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...