Кабмін хоче ретельніше контролювати банківські перекази українців

Нехтувати новими правилами фінансистам буде не з руки.

В Україні Кабмін планує заборонити банківські перекази без відкриття рахунку. Відповідні зміни описані в законопроєкті №2179. Як тільки народні депутати ухвалять запропоновані урядом ініціативи, всі фінустанови країни при переказі грошей від однієї людини іншій повинні будуть супроводжувати транзакцію даними, що дають вичерпне уявлення про відправника та отримувача коштів, передають Патріоти України з посиланням на UBR.

Влада зможуть дізнатися:

  • Прізвище, ім'я та по батькові.
  • Номер рахунку або унікальний номер операції.
  • Один з додаткових параметрів: місце проживання, номер і серія паспорта, ідентифікаційний номер, дату і місце народження.
  • Про другий досить буде вказати ПІБ, а також номер рахунку або ідентифікатор транзакції.

Виняток становитимуть операції до 30 тис. грн, що здійснюються за допомогою електронних платіжних засобів. Їх можна буде здійснювати із зазначенням лише номера рахунку або платіжної картки, а також ідентифікатором транзакції. Таку обмовку законотворці передбачили лише для того, щоб не зупинити роботу численних посередників в мережі інтернет і компаній-операторів платіжних терміналів.

Але саме послаблення носить тимчасовий характер: посередник все одно протягом 3-х днів повинен запросити інформацію, якої бракує у банку-власника карти. Всі зібрані дані суб'єкти первинного фінансового моніторингу повинні будуть ретельно зберігати, на випадок, якщо ті знадобляться "старшому" контролеру.

Нехтувати новими правилами фінансистам буде не з руки. В уряді пропонують встановити штраф за порушення зазначених вище порядків від 3,4 до 5,1 тис. грн за кожен виявлений випадок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...