Кабмін пішов на поступки: Аптекам дозволили займатися доставкою ліків додому

Також уряд тимчасово заборонив продаж етилового спирту за кордон.

Кабмін дозволив аптекам на період карантину займатися доставкою ліків додому. Таке рішення було ухвалено на засіданні в понеділок, 23 березня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram, передають Патріоти України.

"Кабінет Міністрів дозволив ліцензіатам на період карантину здійснювати торгівлю лікарськими засобами та супутніми товарами дистанційно. Також дозволяється організовувати та здійснювати доставку безпосередньо споживачам з дотриманням умов зберігання лікарських засобів, визначених виробником під час їх транспортування", – написав Шмигаль.

Це означає, що доставкою додому своєї продукції тепер зможуть займатися не лише ресторани і супермаркети, а й аптеки (раніше хворим потрібно було самим йти за ліками). В умовах карантину, коли людям, які підхопили вірус, краще не виходити з дому, це важливо.

Після міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що до операторам поштового зв'язку дозволили здійснювати доставку медпрепаратів. За його словами, завдяки цьому, літнім людям не треба буде залишати свої будинки в умовах карантину, щоб купити ліки. Також він додав, що на психотропні, наркотичні та сильнодіючі речовини рішення не поширюється.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...