Кабмін скасував обмеження уряду Гройсмана на тарифи

З відповідним проханням до прем’єр-міністра Олексія Гончарука звернулася Асоціація міст України.

Кабмін на засіданні в п’ятницю, 15 листопада, прийняв рішення “Про визнання такою, що втратила чинність постанови від 26 червня 2019 року №560”, якою встановлювався граничний тариф на опалення і гаряче водопостачання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та навколишнього середовища, передають Патріоти України.

“Рішення забезпечує стале проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів”, – сказано в повідомленні.

Скасована постанова №560 Кабміну Володимира Гройсмана встановлювала граничний тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення на рівні 1,4 тис грн за 1 Гкал при наявності приладів обліку і 35,21 грн за 1 кв. м без приладів обліку. Також був встановлений граничний тариф на послугу гарячого водопостачання на рівні 83,66 грн за кубометр при умові підключення рушникоскушок і 75,74 грн за кубометр при відсутності рушникосушок.

За оцінкою уряду, середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тис грн за Гкал, а обмеження тарифу згідно з скасованою постановою призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року на суму 7 млрд грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...