Калькулятор для підрахунку ймовірності смерті від COVID-19 створили польські науковці

Під час тестування калькулятор показав, що ризик померти від коронавірусу для 30-річного чоловіка без хронічних захворювань становить 0,03%, а для жінки – 0,02%.

Польські вчені разом з лікарями та епідеміологами розробили калькулятор ймовірності летального випадку в разі захворювання COVID-19, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Представниця Поморського науково-технологічного парку Магдолена Малара-Щвитонська повідомила, що калькулятор враховує вік, стать людини та дані про основні типи хронічних захворювань. Зокрема, серцево-судинні захворювання, підвищений кров’яний тиск, цукровий діабет і рак.

Головний розробник калькулятора доктор медичних наук Петро Бандош зазначив, що ризик летального випадку від коронавірусу залежить від способу життя хворого і пов’язаних з ним захворювань. Наприклад, від ожиріння, гіпертонії та діабету.

«Останні дані показують, що смертність серед людей без яких-небудь хронічних захворювань становить менше 1% випадків зі смертельним наслідком COVID-19», – пояснив Бандош.

Під час тестування калькулятор показав, що ризик померти від коронавірусу для 30-річного чоловіка без хронічних захворювань становить 0,03%, а для жінки – 0,02%. Водночас ризик смерті для 80-річних чоловіків, які страждають від цукрового діабету і онкології, становить 25,86%, для 80-річних жінок – 14,03%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...