Камала Гарріс: Що відомо про першу в історії жінку - віцепрезидентку США (фото)

Кандидат від демократичної партії Джо Байден стає 46-м президентом Сполучених Штатів, повідомляють провідні західні ЗМІ. Своїм віцепрезидентом Джо Байден вибрав сенаторку Камаллу Харріс.

Посаду віце-президента США в апараті Джо Байдена посяде сенатор від штату Каліфорнія Камала Гарріс. Вона стане першою в історії Сполучених Штатів жінкою, що обійняла цю посаду, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

У серпні 56-річна Гарріс – темношкіра американка ямайско-індійського походження – була затверджена кандидатом на пост віце-президента на з'їзді Демократичної партії.

Що про неї відомо?

Гарріс – одна з найпомітніших чорношкірих жінок в американській політиці, приваблива для представників всього ідеологічного спектру партії. Вона пропрацювала шість років як генеральний прокурор Каліфорнії, перш ніж потрапити в Сенат у 2016 році.

Раніше лише дві її білі співвітчизниці – член Палати представників Конгресу США від штату Нью-Йорк Джеральдін Ферраро в 1984 році і губернатор Аляски Сара Пейлін у 2008 році – висувалися кандидатами у віце-президенти, і обидві невдало.

Камала Деві Гарріс народилася 20 жовтня 1964 року в Окленді (штат Каліфорнія). Батьки Камали розлучилися коли їй було сім років. У 12-річному віці вона разом з матір'ю і сестрою перебралася в Монреаль.

Ступінь бакалавра економіки і політичних наук Камала отримала в Університеті Говарда у Вашингтоні. Вона працювала помічницею в апараті сенатора від Каліфорнії Алана Кренстона. В 1990 році отримала юридичну освіту в Каліфорнійському університеті.

Її досвід роботи у сфері кримінального права може допомогти адміністрації Байдена розв'язувати питання расової рівності та підтримання порядку після того, як в цьому році країну охопили протести. Очікується, що вона буде головним радником з призначенням суддів.

Чому Гарріс не любила Байдена і що вона думає про Україну

Камала Гарріс — досвідчена юристка і прокурорка. Закінчила Говардський і Каліфорнійський університети. З початку 2000-х зарекомендувала себе як надійний фахівець. Працювала з 2003 року прокуроркою у Сан-Франциско, з 2010 року Генеральною прокуроркою штату Каліфорнія. З січня 2017 є сенаторкою у базовому регіоні демократів, штаті Каліфорнія.

На початку 2019 року заявила, що буде балотуватися у президенти США від Демократичної партії. Вела цікаву кампанію, особливого колориту додавав їй і той факт, що вона родом з сім'ї емігрантів. Її батько — професор економіки з Ямайки, мати з Індії, обидва вони жили в Окленді (Каліфорнія). При цьому Гарріс зробила себе сама і не потрапляла за свою кар'єру в політичні або корупційні скандали.

Проте, таке "правильне" амплуа не допомогло їй досягти видимих результатів під час кампанії. У березні 2020 вона публічно вийшла з гонки, підтримавши кандидатуру Байдена. На той момент за соціологічними замірами у неї було не більше 3% підтримки американців.

Особливої пікантності її відносинам з Байденом додає і той факт, що ще рік тому вона його критикувала. Знову ж у питанні расової дискримінації. Пригадала Джо його непряму підтримку расової сегрегації в середині 70-х. До слова, тему расизму кандидата-демократа активно просувають в команді Трампа.

Також цікаво звернути увагу і на фото, де зображений той момент, коли Байден готувався до одного з виступів з блокнотом в руці. Так, там було написано: "Камала Гарріс. Не тримаю образи. Вела кампанію зі мною і Джил (дружиною Джо Байдена). Талановита. Дуже допомогла кампанії. Дуже поважаю".

При цьому у Камали і Джо є одна спільна тема — ситуація в Україні. Гарріс одна з перших закликала до імпічменту Трампа після скандальної розмови із Зеленським річної давності. В цілому вона була активною противницею Білого дому у справі з Україною і навіть вимагала отримати від спецслужб документи, пов'язані з роботою США в Україні. Також Гарріс є активною противницею Росії, звинувачувала Кремль у втручанні у вибори в США, в анексії Криму і початку війни на Донбасі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...