"Камни с неба": В окупованому Криму пересох водоспад "Срібні струмені" (фото, відео)

Раніше кримські гіди завжди привертали увагу відпочивальників екскурсіями на цей водоспад.

У тимчасово окупованому Росією Криму практично зник популярний серед туристів водоспад Срібні струмені. Фото його нинішнього вигляду оприлюднили на сторінці блогу RoksolanaToday&КримUA у Twitter. На кадрах видно, що від раніше повноводого рекреаційного об'єкту залишилися лише кілька струменів, замерзлих в бурульки, передають Патріоти України.

"Водоспад Срібні струмені. Дивні залишки", – підписали світлини їх автори. Причина такого зникнення унікальних місць на Кримському півострові – водний колапс, який почався під час російської окупації.

Відзначимо, що раніше кримські гіди завжди привертали увагу відпочивальників екскурсіями на цей водоспад. Похід до нього називали другою частиною походу у Великий каньйон Криму. Крім того, людям пропонували покупатися в природних ваннах, які утворилися біля нього.

"П`ятиметровий водоспад Срібні струмені ефектний після дощу. Влітку він нагадує фіранку з нанизаних на нитки скелець, за них можна сховатися. Усі кримські водоспади шумлять, а цей – співає. Але бувають дні й улітку, коли водоспад повноводний, як після дощу", – писали раніше в оголошеннях екскурсоводи.

Водопад Срібні струмені розташований у 4,5 км на південь від села Соколиного, в ущелині, утвореній річкою Сари-Узень. Друга назва водоспаду – Чаїн-Су або Сари-Су. Назва Сари (в перекладі з кримськотатарської – жовта) отримана за жовтим кольором туфових відкладень, що виносяться водою з надр гір.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...