"Карантинне" навчання: Стало відомо, що в школі будуть робити з дітьми, у яких запідозрять коронавірус

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили про те, що діти підуть в школу в усіх регіонах, крім тих, які увійдуть в "червону зону" карантину.

З'явилася інформація про те, як буде проходити навчальний процес з першого вересня. В МОЗ висунули ряд вимог до учнів і вчителів, які необхідно буде дотримуватися, передають Патріоти України.

Згідно з наданими даними, замість масок, вчителі будуть носити спеціальні прозорі захисні щитки, щоб процес порушувався процес навчання - дитині важливо бачити міміку викладача. Що стосується, учнів, то вони будуть надягати маски виключно на перервах.

Крім того, викладачам і школярам будуть вимірювати температуру перед початком занять. Всіх тих, у кого температура тіла буде вище 37,2 градуса, будуть відправляти додому.

Також вчитель зобов'язаний зателефонувати черговому адміністратору і медпрацівникові, в разі, якщо видно симптоми наявності коронавіруса у когось з дітей. Уточнюється, що школа або садочок також повинні проінформувати батьків інфікованої дитини. Після чого шкільна медсестра зобов'язана ізолювати дитину в готельну кімнату.

Відзначається, що всіх дітей, які контактували з захворілим, повинні ізолювати до появи результату тесту. У разі, якщо тест не показав COVID-19, діти продовжують навчатися в звичайному режимі, а якщо результат буде позитивним, то всіх дітей, які контактували з хворим відправляти на дистанційне навчання на два тижні.

Варто зазначити, що в МОЗ у школах, університетах та інших навчальних закладах рекомендують відмовитися від традиційного святкування першого вересня. У відомстві вважають, що краще відсвяткувати День знань в межах одного класу з одним класним керівникам. Проте, адміністрації навчального закладу буде сама приймати рішення, чи варто проводити традиційно свято чи ні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...