Карантинний футбол: Сенсаційно завершились півфінальні матчі плей-офф за путівку в Лігу Європи

«Олександрія» та «Дніпро-1», що вважалися багатьма вболівальниками та фахівцями фаворитами півфінальних протистоянь, припинили боротьбу за єврокубки.

У суботу, 25 липня, в Києві і Олександрії відбулися півфінальні поєдинки плей-офф за останню путівку України в Лігу Європи. У вирішальному матчі 29 липня на столичному «Олімпійському» сенсаційно зіграють «Колос» і «Маріуполь», передають Патріоти України.

  • «Колос» (Ковалівка) - «Дніпро-1» - 4: 1 (Оріховський, 21, Антюх, 24, 50, Морозко, 87 - Волинець, 48, в свої ворота).
Сільський клуб з Ковалівки Київської області, що нещодавно сенсаційно обіграв «Динамо», приймав команду Дмитра Михайленка на столичному «Олімпійському». Вперше з березня доступ на трибуни отримали вболівальники (поки дозволено заповнювати не більше 25 відсотків місткості арен). На трибунах «Олімпійського» в дощову погоду зібралися 2 915 любителів футболу.
У регулярному сезоні суперники обмінялися домашніми перемогами. І якщо «Дніпро-1» обіграв підопічних Руслана Костишина з мінімальною перевагою (2:1), то «Колос» саме в матчі з переможцем другої шістки добув поки що свою найбільшу перемогу в УПЛ (4:0).
Чотири рази вразили ворота хлопців з Дніпра сільські футболісти і на цей раз. «Колос» шокував опонента вже в середині першого тайму, коли протягом трьох хвилин зусиллями екс-динамівця Оріховського і Антюх повів в рахунку - 2:0.
На початку другої 45-хвилинки кращий бомбардир «Дніпра-1» Супряга після класного удару головою змусив голкіпера суперника відзначитися автоголом і скоротив відставання в рахунку (подейкують, новий наставник «Динамо» Мірча Луческу наполягає на поверненні чемпіона світу U20 в столичний клуб з оренди). Але практично відразу - після помилки голкіпера гостей Кліщука - Антюх оформив «дубль» (у хлопця в матчі ще й гольова передача!) І знову довів перевагу «Колоса» до двох м'ячів.
Підопічні Михайленко усіма силами намагалися врятуватися, але в атаці так і не досягли успіху. А на останніх хвилинах допустили ще одну помилку в обороні, і Морозко (за допомогою рикошету) довів справу до розгрому - 4:1. Шість ударів в створ - чотири голи. Дебютант УПЛ - за крок від завоювання путівки в єврокубки!
  • «Олександрія» - «Маріуполь» - 1: 2 (Безбородько, 35 - Полегенько, 28, Кащук, 82).
У регулярному сезоні команди Володимира Шарана і Олександра Бабича, який цього вечора в 100-й раз керував діями своєї команди, обмінялися домашніми перемогами (2:1 - в Маріуполі і 3:1 - в Олександрії).
Виходячи на поле, футболісти обох команд, які, до речі, виступали в цьому сезоні в єврокубках, вже знали, що першим фіналістом плей-офф став «Колос». І кожен з опонентів, ясна річ, прагнув скласти компанію «вискочкам» з Київської області, адже участь в єврокубках, це не тільки престиж, а й живі гроші.
У першому таймі суперники обмінялися взяттями воріт: на гол маріупольця Полегенько точним ударом відповів форвард господарів поля Безбородько.
Довгий час суперники особливо не ризикували, але на 82-й хвилині вийшов на заміну маріупольський чемпіон світу U20 Кащук втік з м'ячем з центру поля і поцілив у дальній кут воріт Паньківа - 1:2.
Нагадаємо, що в новому сезоні «Шахтар» і «Динамо» представлять Україну в Лізі чемпіонів, а «Зоря» і «Десна» - у Лізі Європи. Клуб, який складе компанію командам з Луганська і Чернігова, стане відомий в середу, 29 липня, після фіналу плей-офф в Києві.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...