"Карантинний" туризм: Українців масово зазивають у закриті через COVID-19 країни

Куди продають тури і як не вскочити в халепу.

Незважаючи на закриті кордони з Таїландом, Індонезією та Шрі-Ланкою, українські туристичні оператори почали продавати туди тури. За їхніми заявами, на екзотичні курорти вже можна вирушити в кінці вересня, крім острова Пхукет. Щодо нього точних дат ще немає, проте бронювати путівки вже можна. Чому не варто поспішати з купівлею та які країни відкриті для українців насправді, – передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

  • Тури продають у закриті через коронавірус країни?

Киянці Олександрі прийшла розсилка від великого українського турагентства, мовляв, з 25 вересня запускають рейси на Шрі-Ланку й Балі. Тури стартують від 25 тис. грн за одного на сім днів. Вона перетелефонувала, щоб уточнити деталі подорожі в часи світового карантину і закритих кордонів.

Виявилося, що агентство анонсувало продаж турів із конкретною датою запуску, але насправді літаки туди не літатимуть через карантин. Питання – навіщо тоді рекламувати це все, якщо не можна перетнути кордон?

Журналісти перевірили інформацію. Спочатку турагентка розпитувала все про путівку, а коли дійшла черга до наших уточнень, як же українські туристи зможуть перетнути закриті кордони, дівчина п'ять годин звіряла дані, які на сайті Міністерства закордонних справ можна знайти за дві хвилини. Виявилося, що влада Шрі-Ланки, Таїланду й Індонезії офіційно заявили про закриття своїх кордонів до кінця 2020 року.

  • Турагентства хочуть "відбити" збитки

"Щодо Таїланду зараз вирішується варіант відкрити тільки острів Пхукет, але там можуть бути такі умови, що ніхто не поїде. Це негативний тест-ПЛР і два тижні самоізоляції. Балі та Шрі-Ланка закриті й не відкриють кордони. Тури туди продають тільки недобросовісні агентства, щоб закрити свої збитки через карантин. А потім виправдовуватимуться перед туристами: "Ой, тут в останній день правила змінилися". Не виключено, що гроші можуть пропасти", – уточнив один із власників столичного турагентства Владислав.

За його словами, з екзотичних і далеких країн приймати українських туристів без будь-яких умов, з коронавірусною страховкою, готові тільки Домінікана й Мальдіви. Старт прямих чартерних рейсів – із жовтня. Можна потрапити ще на острів Занзібар у Танзанії, зі стикуванням через Об'єднані Арабські Емірати. Однак не виключено, що для транзиту потрібно буде мати негативний ПЛР-тест.

  • Які країни відкрили кордон з Україною

В українському МЗС нагадали, що кордони з Україною відкрили 48 країн. Це Албанія, Антигуа й Барбуда, Афганістан, Багамські острови, Білорусь, Болгарія, Бразилія, Буркіна-Фасо, Бурунді, Великобританія, Вірменія (з умовою 2-тижневого карантину. – Ред), Домініканська Республіка, Еквадор, Ефіопія, Єгипет, Замбія, Ірак, Іран, Ірландія, Казахстан, Камбоджа, Кенія, Коморські острови, Ліван, Мальдіви, Мексика, ОАЕ, Пакистан, Південна Корея, Південний Судан, Північна Македонія, Пуерто-Рико, Республіка Конго, Руанда, Сент-Люсія, Сербія, Словенія , Сомалі, США, Сьєрра-Леоне, Судан, Танзанія, Того, Туреччина, Хорватія, Чад, Чорногорія та Ямайка.

Також у відомстві порадили зв'язатися з українським посольством у тій країні, куди запланована поїздка. Там можна отримати всю інформацію про карантинні обмеження.

Крім того, обов'язково варто мати страховий поліс, який у разі інфікування коронавірусом покриє всі витрати. Він коштує в межах 40 євро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...