Катастрофа Ан-26: Кабмін створив комісію з розслідування трагедії

Тіла загиблих у понівеченому стані, їх неможливо впізнати. На експертизу витратять до трьох тижнів.

На місці катастрофи Ан-26 у Чугуєві під Харковом працює спеціальна комісія на чолі з віцепрем'єром Олегом Уруським, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Поки вдалося з'ясувати, що літак був у справному стані, а незадовго до посадки виникли проблеми з лівим двигуном. Доступу до чорних скриньок нині немає, але їх удалося знайти. Тіла загиблих курсантів і членів екіпажу обгоріли, встановити особи без результатів ДНК неможливо.

Про це на засіданні Кабміну 26 вересня розповів Олег Уруський. "Тіла в дуже понівеченому стані. Вони обгорілі.Не вдалося впізнати жодного тіла. Потрібна експертиза ДНК. Це займе від двох до трьох тижнів часу, тільки після цього можна буде організувати похорон", – розповів віцепрем'єр.

На борту перебували п'ять офіцерів і два прапорщики, 20 курсантів другого, третього і четвертого курсів. "Під час планового польоту, приблизно о 20:38, командир повідомив про падіння оборотів лівого двигуна. О 20:45 відбулося зіткнення з поверхнею землі. 23 людини відразу загинули. Потім знайшли ще тіла двох людей, а двоє людей вижили. В одного були опіки – 90% поверхні тіла, він загинув. Отже, з 27 осіб, які були на борту, 26 вважаються загиблими", – пояснив Уруський.

На засіданні Кабміну також ухвалили рішення:

  • відсторонити на час розслідувань усіх, хто організовував навчальний політ;
  • до з'ясування обставин заборонити навчальні польоти на всіх літаках Ан-26 і аналогах;
  • за місяць розібратися в причинах і зробити звіт.

"Сьогодні ухвалюємо рішення про створення держкомісії. Очолить віцепрем'єр Олег Уруський, там будуть міністр оборони, глава МВС, СБУ, Державіаслужби, перший заступник секретаря РНБО, глава Харківської ОДА, заступник голови Офісу президента, міністр охорони здоров'я та інші. До 25 жовтня дадуть звіт. Усі члени комісії вже працюють на місці", – заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На місці працюють 50 слідчих, Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження. Більше інформації буде після того, як правоохоронці отримають доступ до чорних скриньок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...